Competitia internatională „Compania Anului 2011”:

RAPORT DE ACTIVITATE
CU OCAZIA DESFĂŞURĂRII TÂRGULUI COMPANIILOR ELEV ÎNSCRISE ÎN PROGRAMUL YOUNG ENTREPRENEURS FOR SUSTAINABILITY YES , coordonat prin organizaţia non profit Junior Achievement Romania

Târgul a fost organizat în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului pe 28 octombrie 2010.

Pentru o saptamana, milioane de tineri din intreaga lume au participat la cea mai mare sarbatoare a antreprenoriatului, o miscare globala care incurajeaza confruntarea ideilor si culturilor in jurul a ceea ce inseamna sa fii intreprinzator. Peste 80 de tari din sase continente vor gazdui Global Entrepreneurship Week (Saptamana Globala a Antreprenoriatului), urmarind sa inspire si sa indrume tanara generatie catre inovatie, imaginatie si creativitate.

Şi în cadrul Grupului  Şcolar Agricol Mihail Kogălniceanu a fost organizată o activitate de mare amploare la care au participat un număr de 22 de Companii elev înscrise în programul Antreprenoriat în mediul rural şi mic urban, reprezentând aproximativ 120 elevi. Elevii au fost coordonaţi de profesorii Andriucă Ana Maria şi Zota Daniela.

Activitatea s-a desfăşurat în cantina şcolii, membrii juriului au fost d-l director Ionescu Livi, profesorii Banciu Terezia, Bunghez Gabriela, Timu Constantin, casier Boşca Angela şi 3 elevi. De asemenea au participat ca spectatori alti profesori, elevi din şcoală, pedagogi, personal auxiliar.

Pentru început membrii juriului au vizitat standurile elevilor care au fost foarte bine organizate şi dotate cu afişe, pliante, fluturaşi promoţionali dar şi produsele realizate de elevi: brăţări, fotografii, accesorii de bijuterii, prăjituri, ornamente din diferite seminţe aranjate în vase de sticlă, ornamente de Crăciun, ceaiuri, sucuri naturale, brelocuri, etc.

Apoi fiecare firmă şi-a prezentat oferta în faţa juriului şi a colegilor. În expunere au utilizat pe lângă produsele de la stand şi o prezentare pe calculator.

La finalul activităţii elevii au avut la dispoziţie 1 oră pentru a-şi vinde produsele.

Membrii juriului au oferit diplome tuturor Companiilor elev, evidenţiind aspectele pozitive prin care s-au remarcat fiecare echipă.

Clasa a IX a C
SC Banqueting organizări de evenimente
SC CCFP SRL: sucuri naturale
SC Evelyn Stylle: servicii de manichiură
SC Pastry Shop:cofetărie
SC STAND-UP CAFFE SRL: cafenea

Clasa a X a C
SC Breloc Pen SRL: brelocuri cu creion, radieră
SC Creative Grrim SRL: braţări din materiale textile
SC Foto Pro SRL: fotografii
SC Styll SRL: brăţări.

Clasa a X a D
SC Crazzy Smile SRL: ambalaje cadouri
SC Herta Bracelets: brăţări
SC Special Events: organizări de evenimente.

Clasa a XI a B
SC Be Creative: servicii turistice
SC Joc de Culori:aranjamente, decoraţiuni
SC Lifecolor decoratiuni pentru sarbatori.

Clasa a XII a A
SC Be Nice BY SRL: cadouri personalizate.
SC Concept Design SRL aranjamente, decoraţiuni interioare.
SC Foto Versa SRL servicii fotografice.

Clasa a XII a B
SC Efy SRL: ceaiuri din plante
SC Christmas SRL aranjamente de Crăciun
SC Design Virtual: aranjamente interioare
SC Prăjiturica SRL: cofetărie