DYSLEXIA VETO :

DYSLEXIA VETO - Certificarea produselor pentru dislexici în cadrul organizaţiilor vocaţionale, educaţionale şi de formare

        DYSLEXIA VETO - Certificarea produselor pentru dislexici în cadrul organizaţiilor vocaţionale, educaţionale şi de formare este coordonat de Asociatia Britanica pentru Dislexici (BDA) din Marea Britanie.
Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului “Lifelong Learning”, actiunea Leonardo da Vinci (Număr de referinţă: UK/09/LLP-LdV/TOI-163_259).
Parteneriatul proiectului este format din 6 organizatii din 5 tari europene: Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Italia si Romania(Societatea Romana pt.Educatie Permanenta).

Perioada: Octombrie 2009- Septembrie 2011

Obiectivele specifice ale proiectului constau in:

  1. Îmbunătăţirea eficienţei, eficacităţii şi a capacităţii de reacţie în domeniul certificării produselor ce ţin de bunele practici pentru dislexici în cadrul BDA (Asociaţia Britanică pentru Dislexici) prin testarea modelului în ţările UE partenere cu scopul îmbunătăţirii impactului şi performanţei în context vocaţional.
  2.  Aplicarea certificării produselor pentru dislexici din cadrul BDA (DFQM) în Europa pentru a ajuta organizaţiile care se ocupă de dislexici să-şi îmbunătăţească bunele practici în ţările partenere.
  3.  Realizarea unui model de transfer / document/ ghid orientativ cu scopul de a asigura susţinerea şi transferul uşor spre alte ţări, sectoare şi medii reflectând obiectivele generale ale programului de învăţare continuă (LLP).

 

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de scolile vocationale si organizatiile care se ocupa de dislexici pentru a-si imbunatati bunele practici.

Rezultatele proiectului sunt:

  • O mai bună dezvoltare a criteriilor şi liniilor orientative legate de certificarea produselor pentru dislexici destinate organizaţiilor vocaţionale, educaţionale şi de formare;
  • Stabilirea profilului cu ajutorul calculatorului, dacă este cazul, pentru identificarea posibilelor elemente de dificultate în limbaj/ dislexice şi găsirea strategiilor adecvate;
  • Participarea la Certificarea produselor pentru dislexici în 10-15 organizaţii vocaţionale, educaţionale şi de formare din 5 ţări diferite;
  • Diseminarea cu succes şi valorizarea rezultatelor proiectului;
  • Îmbunătăţirea accesibilităţii pentru dislexici a gestionării şi sistemelor organizaţiilor participante;
  • Realizarea cu succes a standardului DFQM de către 50% dintre organizaţiile participante.

 

Linkurile utile pentru dislexici (propuneri):

www.dislexie.ro
www.logopediepractic.wordpress.com
www.copiidislexici.ro
www.logopedics.info
http://www.bdadyslexia.org.uk/about-dyslexia/schools-colleges-and-universities.html
http://www.bdadyslexia.org.uk/information-and-activities/teachers-and-schools/dyslexia-friendly-schools-pack.html
http://www.ictbell.org
http://isheds.eu/index.php?itemid=130
http://www.tutor-italia.com/ictbell/ictbell_mm.html
http://www.bdadyslexia.org.uk/about-dyslexia/parents.html