Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

Prezentarea generala

Proiectul se deruleaza în perioada 02 martie 2011 – 01 martie 2012 şi are ca obiectiv general „Educarea tinerilor din comunitatea locala in vederea protejarii mediului inconjurator”. Aceasta se concretizeaza prin crearea unui model de parc in scop educational la Grupul Scolar Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava”. În concret, în cadrul proiectului cei doi parteneri îşi propun să realizeze acest scop, prin:
- imbunatatirea cooperarii trans-frontaliere intre institutii educationale din Romania si Republica Moldova in domeniul educatiei ecologice;
-dezvoltarea responsabilitatii ecologice la copiii din Romania si Republica Moldova;
-dezvoltarea anumitor abilitati in ceea ce priveste profesorii, in scopul de a crea un mediu educational pentru motivarea copiiilor in procesul de protectie a mediului inconjurator.

Grupul ţintă este format din 200 de profesori apartinand instituţiilor din România şi Republica Moldova precum si 200 de elevi din cele doua tari mentionate.

Proiectul este finanţat  de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 (www.ro-ua-md.net). Valoarea totală a proiectului este de 93.160 euro (392436,5 ron) din care 83844 euro (353192,85 ron) reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar 9316 euro (39243,65 ron) reprezintă cofinantare asigurata de comunitatea locala (Primaria Miroslava).

Pentru informaţii suplimentare, poate fi contactat managerul de proiect Ovidiu Avarvarei profesor la Grup Scolar Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava, judetul Iaşi, tel/fax.: 0332-418842, e-mail: exam_miroslava@yahoo.com
Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de ţările participante în cadrul programului.

Obiective

Educarea tinerilor din comunitatea locala in vederea protejarii mediului inconjurator”.
Aceasta se concretizeaza prin crearea unui model de parc in scop educational la Grupul Scolar Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava”

Obiective specifice:
* imbunatatirea cooperarii trans-frontaliere intre institutii educationale din Romania si Republica Moldova in domeniul educatiei ecologice;
* dezvoltarea responsabilitatii ecologice la copiii din Romania si Republica Moldova;
* dezvoltarea anumitor abilitati in ceea ce priveste profesorii, in scopul de a crea un mediu educational pentru motivarea copiiilor in procesul de protectie a mediului inconjurator.

Activitatile proiectului

 • Implementarea proiectului in cele doua tari pentru imbunatatirea relatiilor dintre cele doua institutii partenere, precum si promovarea proiectului in cele doua comunitati locale,
 • Dezvoltarea unei responsabilitati ecologice la elevi si profesori din Romania si Republica Moldova,
 • Dezvoltarea aptitudinilor de cercetare, explorare, investigare a mediului de catre elevii din Romania si Republica Moldova,
 • Promovarea unei educatii ecologice in cele doua tari, identificarea problemelor si a solutiilor comune in domeniul protejarii mediului inconjurator.
 • Elaborarea unui ghid de bune practici in domeniul educatiei ecologice
 • Elaborarea unei reviste trans frontaliere specializata in probleme ecologice
 • Elaborarea in comun, de catre ambii parteneri, a unei carti de bucate
 • Idetificarea surselor de apa si a poluantilor din sol
 • Identificarea insectelor si animalelor mici din ecosistem
 • Aanajarea parcului existent
 • Crearea unui catalog al parcului dendrologic.
 • Organizarea de seminarii trans frontaliere unde se va discuta despre educatia ecologica si se va lucra cu elevii la refacerea parcului

 

Sunteti vizitatorul numarul: